Psalm pentru o fecioară

 

5

Am văzut îngerul Domnului rătăcind în deșert. Avea fața murdară și plânsă, dar inima îi era plina de dragostea pentru o fecioară.

Avea parul lung până la umeri, murdar de sudoare și praf, dar ochii îi sclipeau de imaginea fetei întâlnite la fântâna oazei. Avea obrazul zgâriat și tras de foame, dar râsul înca îi răcorea gâtul. Gura lui nu mai slăvea numele Creatorului, dar buzele lui erau pline și roșii de numele iubitei care l-a vrajit.

Avea aripile rupte, iar între penele lui, cândva pline de polenul florilor Paradisului, iși găsiseră loc acum ciulinii. Dar pieptul lui tremura de dulceață, iar picioarele sale nu se mai opreau din dans. Avea hainele rupte si toate jivinele îl compătimeau, caci de acum încolo nu va mai putea sa vadă fața lui Dumnezeu.  Dar el râdea mai departe, caci Dumnezeu crease dragostea în toate formele ei și el abia acum le putuse simți pe toate.

Trezindu-se din întunericul rece al singurătății deșertului și-a vazut iubita așteptându-l între dune. Călcând pe scorpioni, a fugit să o imbrațișeze, strângând la piept forma vântului. Când ea i-a daruit buzele sale, îngerul s-a grăbit să iși umple limba de aroma încinsă a nisipului ei. Cand ea și-a deschis trupul ca să-l primească, ingerul s-a cutremurat și, odată cu el, pământul întreg l-a înghițit.

Sub deșert s-au deschis mări întregi de ape dulci. Sub cer, muzica dragostei sale a răsunat 40 de zile.

Reclame
Acest articol a fost publicat în fictiune și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Psalm pentru o fecioară

  1. R zice:

    Ai o modalitate de exprimare de-a dreptul fascinanta si un fel aparte de a spune lucruri ce altii le-ar tranti in 3-4 cuvinte seci. Te felicit si ma inclin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s